Ardeiul iute din care provin fulgii de chili contine caroten, luteina, capsathina, vitaminele A, K, B6, si C, zinc, potasiu, fier, magneziu, fosfor, fibre alimentare si tiamina. Iuteala este data de o substanta numita capsaicina ce reprezinta o forma de aparare a plantei pentru a se proteja de paraziti.
Fulgii de chili sunt un condiment cu o aroma picanta uneori chiar iute, diferența fiind legata de proveniență speciei de ardei.
Consumul de fulgi de chili poate oferi o varietate de beneficii asupra sănătății. Printre ele, cele mai recunoscute sunt stimulați circulației sângelui și reducerea colesterolului din sânge. Fulgii de chili sunt bogați în fier, potasiu, vitamina C și magneziu.
Fulgii de chili se pot folosi în marinate pentru carne, pe pizza, focaccia, în condimentarea cărnii pentur grătar, în tot felul de sosuri, la paste, în tocanite și în general, aceștia merg cu orice fel de mâncare.
Utilizati pentru prepararea mancarurilor picante din carne, legume sau peste, pentru sosuri sau supe. Ideal pentru mancaruri ca chilli con carne, gyros, thay-curry. Gustul picant se intensifica daca este gatit timp mai indelungat.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.